35 nieuwe DMC kleuren

Foto

Het kleurenpalet van het bekende DMC Mouliné borduurgaren is uitgebreid met 35 nieuwe kleuren waarmee dit garen voortaan in maar liefst 500 kleuren verkrijgbaar is!

De reden:

  • De wereld verandert en de smaak voor kleuren ook, het palet moet breed en tijdloos zijn maar ook hedendaags.

  • De borduurster/borduurder van nu is anders dan die van vroeger

  • Omdat er vraag was naar nieuwe kleuren

Het resultaat:

Prachtige “vergrijsde” kleuren. Door de vergrijzing krijgen ze een antieke uitstraling.

De inspiratie:

De nieuwe kleuren zijn verdeeld in de thema´s Industrial (neutrale tinten), Zen Garden, (groen, geel, pastelroze, rode, blauw en lila), Royal (diepblauwe en paarse tinten)

Industial:

DMC heeft gekeken naar de kleurontwikkeling op onder andere het gebied van interieur en architectuur. Er was behoefte aan kleuren die neutraal waren zoals grijs en bruin, die aansluiten bij de hedendaagse trend. Dit betreft de kleuren 01 t/m 09.

DMC1


Zen garden:

Hiervoor was de inspiratiebron de natuur. Er ontbraken roze, gele en groene kleuren.

DMC2

Hier zijn ook nog wat aarde en pastel tinten aan toegevoegd. Het betreft de kleuren 10 t/m 26.


Royal:

Dit zijn donkere kleuren maar door de vergrijzing krijgt het een zachte, antieke ondertoon. Het zijn kleuren die echt een aanvulling zijn op de huidige collectie. Kleurnummers 27 t/m 35.

DMC4

De nieuwe kleurenkaart vindt op de site onder https://www.hetkralennest.nl/Webwinkel-Page-1219915/Fotoos-en-afbeeldingen.html

Om de nieuwe collectie te vieren zijn er nieuwe boekjes met patronen, een voor kruissteken en 1 voor vrij borduren. Er is een goud-metalen blik verkrijgbaar met daarin van alle nieuwe kleuren een strengetje met daarbij 2 patronen. Ook is er een nieuwe kleurenkaart beschikbaar.